Terug naar de schoolwiki

A-02 De school

De Plakkenberg is een katholieke basisschool in Silvolde gelegen in een plattelandsgebied. Het schoolbestuur (bevoegd gezag) van de school ligt bij de Katholieke Stichting voor Basisonderwijs Silvolde. Deze stichting heeft alleen de Plakkenberg onder haar beheer. Bij het besturen van de school hebben ouders, directie en leerkrachten invloed op de gang van zaken. De dagelijkse leiding berust bij de directeur/uitvoerend bestuurder die geassisteerd wordt door een adjunct-directeur, twee ib’s en een management assistent.

Als gevolg van o.a. maatschappelijke en onderwijskundige ontwikkelingen en steeds specifieker wordende wet – en regelgeving houdt het schoolbestuur met regelmaat kritisch het huidige ‘éénpitterschap’ tegen het licht om de kwaliteit van onderwijs en bestuur ook voor de toekomst te kunnen blijven garanderen. Begin 2023 is gestart met een onderzoek naar een bestuurlijke overname. Na een gedegen onderzoek door een externe organisatie is besloten om de voorgenomen bestuurlijke overname uit te voeren met Paraat scholen te Ulft. Per Januari 2024 zal De Plakkenberg behoren bij Paraat scholen.

In mei 2006 werd het 150 jarig bestaan van het katholiek onderwijs in Silvolde gevierd. De school kent dus een lange geschiedenis en neemt in het dorp een belangrijke plaats in. De school is in 1980 verhuisd naar het huidige schoolgebouw. Sinds 1 januari 2009 zijn alle groepen in één gebouw gehuisvest. Twee kleutergroepen verhuisden december 2008 naar de 2 nieuwe lokalen op de Plakkenberg. We namen afscheid van de mooie dependance aan de Kerkenstraat te Silvolde. De verwachting is dat per 2026 de school zal huisvesten in een nieuw gebouw die op dezelfde plek van de huidige huisvesting. In Silvolde is ook nog een protestants christelijke Jenaplanschool.

A-02.01 Naam
Geplaatst in A-02 De school
A-02.02 Organisatie
Geplaatst in A-02 De school
A-02.03 Huisvesting
Geplaatst in A-02 De school