OVER BUITENSCHOOLSE OPVANG

Buitenschoolse opvang: avontuurlijk voor kinderen

Samen spelen, ontdekken, grenzen leren kennen, je gewaardeerd voelen, vriendschappen sluiten: dat is het leven van kinderen in de basisschoolleeftijd. Zeker oudere kinderen willen vanuit zichzelf de wereld verkennen en leren van nieuwe ervaringen. Daar sluit de Buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas zoveel mogelijk bij aan.            

klik op het plaatje om naar de website van Kinderopvang Humanitas te gaan

De buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas is er voor kinderen van vier tot dertien jaar, voor en na school, op vrije dagen en in vakanties. Het is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van dansles tot voetbaltraining.

Maar kinderen kunnen zich ook lekker met een boek terugtrekken in een hoekje. Want voorop staat dat buitenschoolse opvang voor kinderen vrije tijd moet zijn. Dat wil zeggen dat bijna alles mag en niets moet.

De buitenschoolse opvang is gevestigd in onze school en heet BSO het Speelkwartier.

Telefonisch bereikbaar 0315-642011 / 06-81570978

BSO het Speelkwartier is geopend op :

Tijdens schoolweken:
Voorschoolse opvang maandag t/m vrijdag                       07:30– 08:30 uur
Maandag tot en met vrijdag:                                                14:00  – 18.30 uur
Tijdens vakanties/schoolvrije dagen:                                   07.30 – 18.30 uur*

*in de schoolvakanties werken wij samen met onze andere buitenschoolse opvang locaties in de buurt zodat wij de kinderen een gevarieerd vakantieprogramma kunnen bieden, passend bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Zo maken wij samen uitstapjes en organiseren wij speciale activiteiten voor de oudere kinderen zoals een kinderdisco, sportdag en spooktocht. 

Wilt u meer informatie over de dichtstbijzijnde BSO locatie bij u in de buurt of een rondleiding?

Neem dan contact op met het regiokantoor, tel: 0314 – 711115 of mail regiogelderland@kinderopvanghumanitas.nl .       www.kinderopvanghumanitas.nl

Basisschool De Plakkenberg gaat per het nieuwe schooljaar 2016-2017 over op het vijf gelijke dagen rooster. De kinderen gaan dan iedere dag tot 14.00 uur naar school.

Natuurlijk speelt BSO Het Speelkwartier in op deze nieuwe schooltijden.

Op verzoek van een aantal ouders gaan wij met ingang van het nieuwe schooljaar ook op de woensdagmiddag open.

Dit betekent dat wij alle middagen open zijn vanaf 14.00 uur. En tijdens schoolvakanties en andere roostervrije dagen van 07.30 – 18.30 uur.

U kunt kiezen voor een overeenkomst vanaf 14.00 – 17.30 uur of tot 18.30 uur. Met ouders die al gebruik maken van onze BSO, nemen wij contact op om hun opvangwensen aan te passen aan de nieuwe situatie.

Het verheugd ons ook dat wij u mee kunnen delen dat BSO Het Speelkwartier verhuist van de hal naar de twee klaslokalen tegenover de gymzaal. Samen met de pedagogisch medewerkers en de kinderen van de BSO zorgen wij voor een plek waar voor ieder kind wat te beleven is.

De pedagogisch medewerkers Carla en Erna plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van dansles tot voetbaltraining. Hierbij gaan we ook intensief samenwerken met de school en de plaatselijke verenigingen in Silvolde en omgeving. Vanaf het nieuwe schooljaar plannen wij regelmatig een overleg met de directie en leerkrachten van de school en zorgen wij ervoor dat de thema’s op school zoveel als mogelijk aansluiten bij het programma voor de kinderen na schooltijd.

Van links naar rechts Jelle Elfrink, Erna Wolsink, Linda Hartemink en Desiree Smeitink.

Wij nodigen u van harte uit voor een kennismaking en een rondleiding. U kunt vrijblijvend contact opnemen met ons regiokantoor, telefoon 0314 – 711 115 of viae-mail:  regiogelderland@kinderopvanghumanitas.nl

Ook bieden wij de mogelijkheid om uw kind gratis een middag mee te laten spelen om op deze wijze kennis te maken op de BSO.

De kosten van Buitenschoolse opvang bij een Continurooster

Op basis van het gezamenlijk belastbaar jaarinkomen van beide ouders, komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De onderstaande rekenvoorbeelden, geven u een indicatie van de werkelijke maandelijkse kosten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.toeslagen.nl

Rekenvoorbeelden:
(dit is slechts een indicatie om u een beeld te geven van de kosten. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Voor vragen of een persoonlijke kostenberekening, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons regiokantoor. De bedragen zijn afgerond naar hele euro’s)

Kinderdagopvang en Peuteropvang

Ook voor kinderen onder 4 jaar kunt u in Silvolde terecht bij Kinderopvang Humanitas. Kinderdagverblijf De Toverberg en Peuteropvang Cocon is een plek vol aandacht voor kinderen van nul tot 4 jaar. In leeftijdsgerichte groepen voor baby’s, dreumesen en peuters biedt Kinderopvang Humantas een plek waar uw kind zicht welkom voelt, mag zijn wie hij is. Onze professionele pedagogisch medewerkers stimuleren uw kind en begeleiden het op zijn ontdekkingstocht, zodat u met een gerust hart aan het werk kunt.

Onze locaties zijn gevestigd aan de Reeënstraat 20b in Silvolde (tegenover de Plus-supermarkt). Wij nodigen u van harte uitvoor een rondleiding. Hiervoor kunt u vrijblijvend een afspraak maken via ons regiokantoor, telefoonnummer 0314 – 71 1115 of via e-mail: regiogelderland@kinderopvanghumanitas.nl

Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn en wensen u en uw kinderen eerst een zonnige vakantie toe en daarna een plezierige schooltijd én een leuke vrije tijd na school op De Pakkenberg!

Met vriendelijke groet,
Kinderopvang Humanitas
Regio Oost-Gelderland
L. Beuting

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl